Economische taxatie bedrijfsinventaris

Bedrijfsverandering

 

Gaat u uw bedrijf verkopen? Wilt u een andere bedrijfsvorm of gaat u een fusie aan? Bij dergelijke ingrijpende bedrijfsveranderingen is een onafhankelijke taxatie noodzakelijk. SAFE Taxatie opereert geheel onafhankelijk en zorgt voor een gedegen waardebepaling. Om de actuele waarde te bepalen bezoekt de taxateur altijd uw bedrijf, informeert u over de waardegrondslagen en neemt alle gegevens van de bedrijfsinventaris op. Het rapport wordt afgestemd op het doel van de taxatie.

 

 

Financiering

 

Heeft u een financiering nodig of herwaardering van de bedrijfsuitrusting? De reŽle waarde van de inventaris geeft meer duidelijkheid bij het afsluiten van een financiering. Dit geeft de geldverstrekker meer zekerheid en vertrouwen in het bedrijf, waardoor deze eerder tot kredietverstrekking zal overgaan. Wij stellen taxatierapporten op volgens de Waarderingsgrondslagen Taxaties Roerende Zaken ten behoeve van banken in Nederland en de IAS (International Accounting Standards)- standaard.

 

 

Verkoop

 

De juiste waarde van de inventaris voorkomt een te lage prijs waardoor u als verkoper benadeeld wordt, of een te hoge prijs waardoor het bedrijf te lang te koop blijft staan. Ook kan een taxatierapport een potentiŽle koper overtuigen bij zijn overwegingen of hij het bedrijf wel of niet zal kopen. De kosten voor het maken van de taxatie betalen zichzelf hierdoor in het algemeen ruimschoots terug.

 

 

Aankoop

 

U heeft zelf een bedrijf gevonden dat geheel lijkt te voldoen aan uw wensen. Toch lijkt het u verstandig dat een onafhankelijke en deskundige taxateur een objectief oordeel geeft. Met onze hulp weet u zeker dat u niet te veel betaald voor uw aankoop en u staat veel sterker bij de onderhandelingen. De kosten voor het maken van de taxatie betalen zichzelf hierdoor in het algemeen ruimschoots terug. Vervolgens kunt u het taxatierapport in veel gevallen gebruiken voor uw financieringsaanvraag.

 

 

Conclusie

 

Uit het voorgaande zal u duidelijk zijn geworden dat een goede onafhankelijke taxatie van de inventaris bijna een must is voor iedere zakelijke ondernemer.

 

Voor taxaties ten behoeve van economische doeleinden maken we graag vooraf een vrijblijvende afspraak om verdere toelichting te geven en onze werkwijze uit een te zetten.